İçindekiler:

25 Şubat 2024
Sayı: KB 2024/04

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
AKP'nin yerel seçim politikası
"Bayram ikramiyesi" adı altında sadaka!
Rejimin yoksullaştırma saldırısı
Sefalet derinleştikçe artan din istismarı
Sermayenin sadık hizmetçisi
Filistin sorunu, emperyalizm ve AKP
İstanbul'da coşkulu Greif etkinliği
"Yeni Greiflar için ileri"
Yıkıma karşı sınıfın direnci örgütlenmeli
"Karar bizim nezdimizde yok hükmünde"
Yerel seçimler ve sol
8 Mart'ın çağrısı
Türkiye'de ilk kreş açılan fabrika
Çevre ve iklim krizinin çözümü devrim sorunudur
Ukrayna halkı vekalet savaşında ölmek istemiyor
NATO'nun savaş kışkırtıcılığı
Maassen ve Almanya'nın faşist genleri
Silahlanma yarışında savaş ekonomisine doğru
ABD'nin "Gazze'de soykırıma devam" dedi
Lula İsrail'i Hitlere benzetti!
Dünyadan haberler
Köln'de tecride karşı yürüyüş
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Lula İsrail’i Hitler’e benzetti

 

ABD, Almanya başta olmak üzere batılı emperyalistlerin desteği ile Gazze’de soykırım suçu işleyen siyonist İsrail rejimi, bir milyon 300 bin kişinin yığıldığı Refah kenti ve çevresini de bombalamaya başladı. Üçte ikisi çocuk ve kadınlardan oluşan 30 binden fazla kişiyi katleden işgalci İsrail ordusu, 7 ekimden beri soykırım suçu işliyor. Hal böyleyken siyonist şefler halen utanmadan “İsrail’in savunma hakkı” lafları ediyorlar. Oysa BM kararlarına göre bile “işgalcinin savuma hakkı diye” bir şey olamaz. İsrail’in tanımadığı kararlar net bir şekilde “İşgalci ele geçirdiği topraklardan çekilmelidir” diyor.

Batılı emperyalistlerin desteğine yaslanan İsrail, doğulu emperyalistlerin pragmatist yaklaşımları esas alan tutumları sayesinde halen küstahça açıklamalar yapıyor, kendisini koruyan emperyalistleri bile rezil/rüsva eden icraat ve tutumlar almaktan çekinmiyor. Buradan gelen bir rahatlıkla Lahey Adalet Divanı’nda soykırım suçu ile yargılanmasına rağmen tutum değiştirmiyor. “Ne de ABD, BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail karşıtı bir kararın çıkmasına izin vermez” rahatlığı içindedir.

Hal böyleyken Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın açıklaması, siyonist şeflerin suratına bir şamar gibi patladı. Afrika Birliği zirvesine katılmak üzere Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gelen Lula da Silva, burada yaptığı açıklamada siyonist rejimin suçlarını adıyla anarak Binyamin Netanyahu ve savaş çetesini diken üstünde bıraktı. Lula, Gazze’de olanlara dair şunları söyledi:

“Gazze Şeridi’nde yaşananlar bir savaş değil, soykırımdır. Bu askerlerin askerlere karşı savaşı değil. Bu, son derece hazırlıklı bir ordu ile kadınlar ve çocuklar arasındaki bir savaş… Gazze Şeridi’nde Filistin halkının başına gelenler tarihin başka hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında oldu, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde…”

Lula’nın sözleri hem İsrail’in işlediği suçu adıyla anarak dünyanın önde gelen devlet başkanlarının utanç verici suskunluğunu bozdu hem İsrail’e destek veren batılı emperyalistlerin barbarlığına ayna tuttu.

Lula’nın sözleri, soykırımcı rejimin başı Netanyahu’yu diken üstünde bıraktı. Zaman geçirmeden yazılı bir açıklama yapan Netanyahu, Lula’nın sözlerinin “Holokost’un önemsizleştirilmesi ve İsrail’in kendini savunma hakkına zarar vermekle ilgili olduğunu” iddia etti ve “İsrail’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aşmak” anlamına geldiğini söyledi.

75 yıldan beri savaş suçları işleyen siyonistler, yaptıklarını “Holokost şalı” ile örterek hesap vermekten sıyrılıyordu. Ancak bu defa durum farklı görünüyor. Dünya Gazze’de yaptıklarını günü gününe izlerken, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı dava Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde devam ediyor. Lula çapında birinin onların suçunu adıyla anması ise siyonistlerin suçlarını örtme manevralarını iyice daralttı. Netanyahu ve çetesinin hemen yerinden zıplaması da bundandır. Ama artık hiçbir güç siyonist şeflerin alnına yapışan “soykırım suçlusudur” lekesini söküp alamaz…

 

“İsrail Hitler gibi Batı’dan besleniyor”

 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva’nın Gazze değerlendirmesine katılarak, İsrail’i Gazze’de “Hitler yöntemleri kullanmakla” itham etti.

Maduro, kendi televizyon programı With Maduro Plus’ta, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva’nın Orta Doğu’daki duruma ilişkin son değerlendirmesini destekleyen yorumlar yaptı.

Maduro, “Modern İsrail aynı teşvikten, aynı finansmandan ve aynı kolektif Batı’dan, Adolf Hitler’in Nazi Almanya’sının II. Dünya Savaşı öncesi aldığı desteğin aynısını almaktadır” dedi.

“ABD, Avrupa ve Londra’daki ‘güçlü isimli’ aileler, Hitler’in 1933’te iktidara gelişini destekledi ve kutladı. Onu teşvik ettiler ve Yahudi atalarıma zulmetmesine izin verdiler” ifadelerini kullanan Başkan Maduro, 2010’ların başında Yahudi soyunu kamuoyuna duyurarak büyükanne ve büyükbabasının Katolikliğe geçmiş Sefarad Yahudileri olduğunu açıklamıştı.

Maduro, Hitler’in kolektif Batı tarafından yaratılmış “bir yapı, bir canavar” olduğunu vurgulayarak, “Batılı seçkinler sessiz kaldı çünkü Hitler’i Sovyetler Birliği’ne karşı askeri gücünü kullanmaya hazırlıyorlardı” dedi.

“Modern İsrail’in” tamamen aynı hale geldiğini belirten Maduro, Yahudi halkına, “köklerine sadık kalarak, Filistinlilere yönelik devam eden katliama son verme” çağrısında bulundu.

“Kriminal İsrail Devleti’nin askeri suç aygıtı da aynı teşvik ve destekten besleniyor”

İsrail’in Batı'dan "aynı fon ve destekleri aldığını” vurgulayan Maduro, “Başkan Lula da Silva’nın söylediği gibi İsrail hükümeti, Hitler’in Yahudi halkına yaptığının aynısını Filistinlilere yapıyor” dedi.

Lula da Silva’nın geçtiğimiz günlerde, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını “soykırım” ve “katliam” olarak tanımlaması, siyonist şeflerde “infial” yaratmıştı.

Lula, “Gazze’de ve Filistin halkının başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında oldu: Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde” ifadelerini kullanmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın sözlerine tepki gösteren İsrailli yetkililer, Lula’yı “istenmeyen adam” ilan ederek, sözlerini geri almasını istemişlerdi.

Brezilya ise İsrail’in tepkisine, “Lula sözlerinin arkasındadır” yanıtını vermiş ve Büyükelçisini geri çekmişti.

Muhtemeldir ki aynı etki ve tepkiler Maduro’nun açıklamaları sonrasında da gelecektir.

Lula ile Maduro açıklamalarıyla soykırımcı İsrail’le adeta ayna tuttular. Çirkin ve kana bulanmış, soykırımcı yüzünü tutulan aynada gören İsrail, her zaman yaptığını yaparak, başkalarını suçlayarak suçunu gizlemeye çalışıyor. Ancak siyonist şeflerin bu çırpınışlarının sonuç vermesi artık mümkün değil. Zira tüm dünya Siyonist aygıtın soykırımcı olduğunu görmüş bulunuyor.